essentialoils-feet

Jalkavaivat

Känsät, kovettumat, tulehtuneet vaivasenluut sekä sisäänkasvaneet varpaankynnet voivat olla kivuliaita ja haitata jokapäiväistä elämää. Varsinkin, jos tekee töitä jalkojensa päällä. Jalkavaivoja pystyy helpottamaan eteerisillä öljyillä, paljain varpain kävelyllä sekä käymällä jalkahoitajalla.

Känsät

Känsät ovat ihosta kohollaan olevia paksuuntuneita ihon kohtia. Känsässä on ydin, joka on muodostunut kuolleista ihosoluista ja se osoittaa elävään ihokudokseen. Tämä juuri saattaa aiheuttaa kipua, kun se painaessa osuu hermoihin. Hiero känsää muutamalla tipalla sitruunaöljyä. Laita joku kelmu tai suoja päälle 20 minuutiksi.

Kovettumat käsissä ja jaloissa

Kovettumat ovat paksuuntuneita ihon kohtia, ilman känsän ydintä. Kovettumat eivät usein satu, mutta jos ne ovat erittäin kovia ja hankalassa paikassa, saattavat nekin väsyttää jalkoja ja alkaa särkemään. Pahat kovettumat  estävät jalan pohjaa kannattamasta painoa tasaisesti. Kovettumia voi olla myös käsissä. Fyysistä työtä käsillä tekevillä sekä soittajilla ne ovat yleisiä. Kovettumia voi hoitaa hieromalla niihin sitruunaöljyä.

Tulehtunut vaivasenluu

Tulehtunut vaivasenluu on limapussin turpoama isovarpaan ulkolaidalla, isovarpaan nivelessä. Kohta voi punottaa ja olla arka. Joidenkin ihmisten isovarpaan nivel vaurioituu helpommin vääränlaisissa kengissä. Pari tippaa teepuuöljyä auttaa rikkoutuneen ihon hoitossa. Voit myös laittaa jalat kuumaan veteen, jossa on muutama tippa teepuuöljyä.

Sisäänpäin kasvanut varipaankynsi

Sisäänpäin kasvanut varpaankynsi painuu viereiseen ihokudokseen, joka aiheuttaa kipua ja tulehdusta.  Vaivaa pystyy välillä helpottamaan oikealla kynsienleikkuulla. Kynsiä ei saa leikata liikaa ja kynnet pitää leikata suoraan linjaan eikä kaarevaksi. Tulehtunutta varpaankynttä voi liottaa kuumassa vedessä, jossa on muutama tippa teepuuöljyä.

essentialoils-feet2

Yleisiä hoitovinkkejä jalkoihin:

  • Pehmitä kovettumia liottamalla niitä vedessä ja poistamalla niitä varovasti esim. hohkakivellä
  • Lisäämällä pari tippaa laventeliöljyä kookosöljyyn saat ihanan jalkavoiteeen
  • Väsyneitä jalkoja voi piristää laittamalla pari tippaa piparminttuöljyä jalkavoiteeseesi/kookosöljyyn
  • Jos kärsit jalkahiestä, kylvetä jalkoja päivittäin merisuolavedessä. Voit laittaa sekaan pari tippaa eukalyptusta/piparminttua.
  • Verenkierto jaloissa paranee hieromalla niitä. Rasvatessa jalkoja kannattaa samalla hieroa niitä.

Tykkäämällä blogin Face Book sivuista, saat reseptejä, vlogeja ja artikkeleja eteerisistä öljyistä

Videoitani eteerisistä öljyistä

Haluatko kokeilla sitruuna-, laventeli- tai piparminttuöljyä?

Haluatko ostaa eteerisiä öljyjä?

 

 

3 thoughts on “Eteeriset öljyt jalkoihin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s