howtouseessentialoils

Muistan, kun ei vielä ollut pikku-Lassia, en juuri ajatellut kodin turvallisuutta. Kissojen tultua ajattelin lähinnä sähköjohtoja ja muita myrkkyjä, etteivät ne saa kaadettua niitä päälleen tai nuoltua niitä. Kun Lassilla alkoi vaihe, että ihan kaikki alkoi mennä suuhun ja kaikkia pintoja piti nuolla, alkoi miettiä mitä niissä mun pesuaineissa oikein olikaan ja ovatko ne kemikaalit terveellisiä minullekaan. Amerikkalaistutkimuksen mukaan kodin ilma on viisi kertaa enemmän “saastunutta”, kun ilma ulkona, juuri kemikaaleista johtuen. Tässä muutama vinkki, joilla voi parantaa kodin ilmaa:

  • poista kokolattia matot. Kokolattiamatot keräävät pölypunkkeja, jotka aiheuttavat helposti astmaa ja ihottumaa.
  • Tuuleta säännöllisesti. Pölypunkit viihtyvät hyvin myös keskuslämmitetyn kodin seisovassa ilmassa. Kosteiden asuntojen ilmassa pölypunkit viihtyvät myös hyvin.
  • Hanki huonekasveja. Huonekasvit rakastavat ilmaa ja voivat imeä ilmasta myrkyllisiä aineita. Tehokkaita ilmanpuhdistajia ovat: Rönsylilja, krysanteemi, kookospalmu ja gerbera.
  • Tee omat puhdistusaineesi. Luonnonmukaisissa puhdistusaineissakin saattaa olla allergisoivia aineita.

Eteeristen öljyjen höyryttäminen

Jos haluaa käyttää eteerisiä öljyjä aromaattisesti, eli ilman kautta, pystyy vaikuttamaan omaan mielialaansa. Öljyjä voi myös hengittää syvään käsistä. Jos haluaa piristyä, hyviä öljyjä ovat piparminttu, villi appelsiini ja sitruunaheinä. Jos taas illalla haluaa rauhoittua, hyviä öljyjä ovat laventeli ja vativer. Hyvänmielen öljyjä ovat vativer, villi appelsiini ja Ylang ylang.

Tykkäämällä blogin Face Book sivuista, saat artikkeleja, vlogeja ja reseptejä eteerisistä öljyistä

Videoitani eteerisistä öljyistä

Haluatko ostaa öljyjä?

Haluatko kokeilla öljyjä?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s