howtouseessentialoils

Punkit-nuo kesätunnelman tappajat! Miten punkit saisi häädettyä ennen kun tarvitaan punkkipihtejä ja tarvitsee murehtia borreliosista? Inspiraatio tähän kirjoitukseen tuli juhannuksen vietosta. Olimme ihanassa paikassa, jossa oli korkeata heinää ja paljon matalia lehtipuita.Meidän reissulla onneksi kukaan ei punkkia saanut-paitsi kavereiden koira! Naapurin saman ikäinen pikkupoika oli punkin omalta mökkireissultaan ehtinyt saada.

Miten punkit saisi karkoitettua mahdollisimman vähillä myrkyillä? Itseäni ainakin ällöttää ajatus upottaa pikkuinen poika kauhean kemikaalimäärän alle. Enkä itsellenikään sitä halua. Hyvän karkoitteen punkkien (sekä ötököiden) varalle saa sekoittamalla jotain perusöljyä (esim. kookos-, oliivi- tai jojobaöljy) sitruuna-, eukalyptus- tai piparminttuöljyyn. Pari tippaa sekoitettuna perusöljyyn ja sively iholle. Jos teet valmiin sekoituspullon, voit laittaa 20 tippaa/pikkupullo). Muista lisätä öljysekoitusta iholle riittävän usein. Tiedän ihmisiä, jotka laittavan vähän eteeristä öljyä käsille ja nopeasti sivelevät esim. sääret ja käsivarret niillä. Lapsilla, senioreilla ja herkkäihoisilla suositellaan kuitenkin laimentamista. Riittävä vaatetus on myös tärkeä muistaa, varsinkin työskennellessä ja leikkiessä pusikoissa.

Osta öljyjä

Haluatko testata DoTerran öljyjä?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s