howtouseessentialoils

Haluatko kokeilla eteerisiä öljyjä?

Mikään ei ole niin helppoa kun nukkuminen tai väsyneenä nukahtaminen, vai onko? Mikään ei taida olla niin kamalaa kun valveilla olo, silloin kun väsyttää kamalasti ja uni vaan ei jostain syystä tule millään. Ihmisillä on nukahtamiseen ja nukkumiseen erilaisia rutiineja ja kikkoja, mutta mitä sitten kun mikään ei toimi? Oletko kokeillut eteerisiä öljyjä? Voisiko kasveista löytyä ratkaisu parempaan uneen sinulle ja perheellesi?

Perusasiat kuntoon

Varmista kuitenkin ensin, että perusasiat ovat kunnossa. Tärkeitä ovat syöminen ja liikunta. Meidät ihmiset on luotu syömään terveellisesti, liikkumaan ja nukkumaan. Iästä riippumatta. Liikunta auttaa pitämään verenpainetta ja ylipainoa hallinnassa. Se auttaa myös nukkumaan. Älä kuitenkaan liiku liian lähellä nukkumaanmenoaikaa. Jos sinulle tulee nälkä ennen nukkumaan menoa pähkinät auttavat. Niissä on proteiinia ja rasvaa, joka vapauttaa energiaa sekä sulaa hitaasti. Monet ovat vakuuttuneita päivärutiinien tärkeydestä lapsille, mutta ne ovat tärkeitä myös aikuisille, varsinkin jos sinulla on ongelmia nukahtaa. Koita keksiä hyvät iltarutiinit ja pysy niissä. Parin-kolmen viikon jälkeen, sinun ei tarvitse enää edes muistuttaa itseäsi niistä.

Sano EI stimuloiville juomille sekä elektroniikalle ennen nukkumaan menoa

Osalle ihmisistä kofeiinia sisältävien juomien juominen muutama tunti ennen nukkumaan menoa häiritsee heti nukahtamista tai tekee nukkumisesta katkonaista. Jos haluat juoda illalla kahvia tai teetä, pysy kofeiinittomassa, kuten rooibosissa tai rauhoittavassa yrttiteessä (esim. kamomilla) ilman vihreää ja mustaa teetä. Valkoisessa teessäkin on vähän kofeiinia. Sama juttu nikotiinin kanssa. Jätä se pois muutama tunti ennen nukkumaanmenoa.

Makuuhuone kannattaa tyhjentää kaikesta elektroniikasta. Jos haluat lukea ennen nukkumaan menoa, kannattaa pysytellä kirjoissa ja lehdissä. Itse luen päivän uutiset aina illalla lehdestä ja jos vielä ei nukuta, vaihdan kirjaan. Varmista myös, että makuuhuoneessa on tarpeeksi viileää ja hiljaista. Osa ihmisistä on yllättävän herkkiä vaikka naapurihuoneessa kuuluville äänille tai valolle. Kannattaa kokeilla silmille laitettavia kangaslappuja.

Rauhoittavat eteeriset öljyt

Rauhoittavia öljyjä ovat bergamotti ja laventeli. Ne sisältävät linalolia, joka on tunnetusti rentouttava. Näitä öljyjä voi myös höyryttää makuuhuonessa laittamalla pari tippaa veden joukkoon tai lasten makuuhuoneessa. Do Terran öljyjä voi ottaa myös sisäisesti rauhoittamaan keskushermostoa tai hieroa näitä vaikka ohimoille, ranteisiin tai hiusrajaan. Voit laittaa pari tippaa myös kylmään veteen tai teehen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s